miércoles, 1 de junio de 2022

#hemeroteca #lgtbifobia | El 69,60% de les persones LGTBI de Palma han patit discriminació

dBalears / La cara de la LGTBIfobia //

El 69,60% de les persones LGTBI de Palma han patit discriminació.

dBalears, 2022-06-01

https://www.dbalears.cat/balears/ciutat/2022/06/01/367225/les-persones-lgtbi-palma-han-patit-discriminacio.html 

L’entitat Ben Amics, Associació LGTBI de les Illes Balears, ha publicat la seva Diagnosi LGTBI a Palma amb una participació de 280 persones LGTBI mitjançant un qüestionari online que es va difondre entre els mesos de desembre i maig.

Entre els resultats que s’han publicat s’evidencia que el 69,60% de les persones LGTBI de Palma han patit discriminació, mentre que el 54,30% afirmen patir-la a la ciutat. De fet, un 19,70% ha afirmat patir discriminació a serveis públics o per part del personal de les administracions donant per fet la presumpció d’heterosexualitat o cisexualitat.

Destaca la taxa d’atur de les dones trans* que es col·loca en 66,70%, dades per les quals Ben Amics ja donava la veu d’alarma en la seva ‘Diagnosi sobre la realitat de les persones trans*’ a nivell autonòmic, on es va obtenir que el 60% de les persones trans* es trobava en situació d’atur.

L’entitat assenyala també que 1 de cada 10 persones LGTBI de Palma afirma haver patit discriminació al seu lloc de feina (11,90%) per part dels seus companys (homes). A les desigualtats i exclusió històrica d’aquest col·lectiu, s’afegeix que el 52,80% afirma haver patit discriminació durant les etapes educatives obligatòries.

Finalment, un altre dels aspectes sobre els que s’ha enquestat han estat les accions d’inclusió LGTBI de l’Ajuntament de Palma. En total, de tota la mostra s’ha obtengut una nota mitja d’un 4,73 sobre 10 (1,89 sobre 4, desviació típica del 0,67), el que situaria les polítiques municipals LGTBI amb un insuficient.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.