martes, 30 de noviembre de 2010

#llibres #transfeminisme | Glamur i resistència : entrevistes amb Itziar Ziga i Del LaGrace Volcano

Glamur i resistència : entrevistes amb Itziar Ziga i Del LaGrace Volcano / Elisabeth Massana (ed.) ; Marc Montanyès, Elisabeth Massana (trads.)
Tangram : Barcelona, 2011
100 p.
ISBN 9788493846503 [2010-11] / 10 €

/ CAT / Entrevistas / REC
/ Feminismo / Teoría Queer / Transfeminismo

Els feminismes del segle XXI, dispersos i alhora locals, bandarres i sense pèls a la llengua, se serveixen de llegendes, de fragments de literatura o de personatges públics per crear la seva pròpia mitologia fundacional; van més enllà de la redefinició de nocions com dona, lesbiana o transsexual i treballen per reapropiar-se conceptes com ara gossa o puta, convertint estigmes pejoratius en una arma política per desarticular un sistema d’on encara emana el patriarcat.

Quines diferències hi ha entre aquests nous feminismes i les primeres revoltes queer dels Estats Units? Què és el transfeminisme? Quina postura es pren davant el racisme, la prostitució o la campanya per despatologitzar la transsexualitat? Com es relacionen amb d’altres moviments socials? Parlem d’aquests i d’altres temes amb Itziar Ziga i Del LaGrace Volcano, artistes de la irreverència i el glamur.
ENLACES
Web | Del LaGrace Volcano

http://www.dellagracevolcano.com/

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.