domingo, 29 de agosto de 2021

#hemeroteca #lesbianisme | Una falla de Torrent reivindica la diversitat amb el bes entre dues falleres

Twitter / La bollo-falla en Estudio Chuky //
Una falla de Torrent reivindica la diversitat amb el bes entre dues falleres.

Amb el lema ‘Trencant les barreres’, la falla Cronista Vicent Beguer Esteve de Torrent, a l'Horta Sud, pretén denunciar la situació d'algunes minories i reivindicar la seua visibilitat, especialment en el món de les Falles.
Iñaki Espeso | À Punt, 2021-08-29
https://www.apuntmedia.es/noticies/cultura/una-falla-torrent-reivindica-diversitat-sexual_8_1445587.html 

Mireia Estellés i Samantha Barrachina no poden evitar les llàgrimes quan els membres de la comissió de la falla Cronista Vicent Beguer Esteve de Torrent, a l'Horta Sud, alcen a pols el remat principal d'aquestes falles. És una composició de dues falleres besant-se que va modelar l'artista faller Raúl Martínez Chuky inspirat en la seua història d'amor. Les dues torrentines ja són matrimoni i saben la importància de donar visibilitat a la diversitat sexoafectiva i les relacions entre persones del mateix gènere.

La idea va partir de la portada d'una revista LGTBI publicada al 2014. L'artista, impressionat per la forta càrrega emocional de la imatge va proposar a la directiva de la falla portar-la com a figura principal del monument. Els fallers no s'ho van pensar dues voltes i immediatament van acceptar el repte de convertir-la en fusta i suro. El president Ferran Martínez i la fallera major Ana Muñoz, asseguren que era una bona oportunitat, dins de la funció de denúncia social i crítica que tenen aquestes festes, de traslladar al món de les falles una realitat social cada volta més acceptada.

Per a l'artista Chuky la temàtica de la falla orbita al voltant de les minories que no troben suport en la societat i recalca que encaixa a la perfecció amb la sensibilitat i el compromís social de la falla torrentina.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.