martes, 16 de noviembre de 2021

#hemeroteca #lgtbi | Pas en ferm de l’Ajuntament per dotar l’Espai LGTBI Girona d’una nova seu

Diari de Girona / L'Espai LGTBI al carrer Nou del Teatre //

Pas en ferm de l’Ajuntament per dotar l’Espai LGTBI Girona d’una nova seu.

Estarà situada al sector de la Devesa, en uns baixos sense ús . Les obres que es posaran a licitació per adequar el local tindran un pressupost d’uns 60.000 euros.
Esteve Carrera | El Punt Avui, 2021-11-16
http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/2058736-pas-en-ferm-de-l-ajuntament-per-dotar-l-espai-lgtbi-girona-d-una-nova-seu.html 

Amb retard –es preveia que el local fos operatiu aquesta tardor–, l’Ajuntament desencalla l’adequació d’una nova seu per a l’Espai LGTBI Girona. El ple d’aquest mes de novembre va aprovar per unanimitat una de les últimes tramitacions abans de poder condicionar les instal·lacions (els baixos del carrer Torín, 8, al sector de la Devesa) i posar-les a disposició del col·lectiu. Lluís Martí, portaveu del govern i regidor d’Urbanisme, confirma que el projecte per adaptar el local és d’uns 60.000 euros, entre obres de configuració dels interiors (recepció, sala de treball, lavabos) i equipament (serveis, videoporter i material informàtic). Entre tràmits de licitació i obres, es preveu que el local pugui ser operatiu d’aquí a uns quatre mesos.

“Esperàvem poder disposar-ne a final d’octubre i s’ha endarrerit, però ens alegrem que s’hagi desencallat”, confirma Pau Gàlvez, un dels portaveus de l’Espai LGTBI Girona. Entre les principals entitats que en formen part, hi ha el Grup de Lesbianes de Girona, Girona Orgullosa, Front d’Alliberament Gai de Catalunya i la Comissió Unitària 28 de Juny. Entre les activitats del col·lectiu, hi ha l’atenció i la informació a persones víctimes de discriminació o violència per raó de l’orientació sexual, la identitat o l’expressió de gènere.

Amb la nova seu aquest col·lectiu girarà full dels locals provisionals que ha anat ocupant aquests últims anys a la ciutat de Girona; a la plaça del Pallol i actualment al carrer Sant Josep, “en un local petit i on, tenint en compte les restriccions per la Covid, no s’han pogut fer les activitats habituals”, explica Gàlvez. En el ple d’aquest mes de novembre el punt es va introduir a l’ordre del dia per via d’urgència, una urgència que Maria Àngels Planas, tinenta d’alcaldia i encarregada de l’àrea d’Hisenda, va justificar per la necessitat de poder posar a licitació ràpidament les obres previstes, abans de final d’any.

Aquest últim tràmit era merament administratiu: fer efectiu el canvi de titularitat del local –avui sense ús i no apte per a habitatge–, de la propietat actual –la societat municipal Vivendes de Girona– a l’Ajuntament, que el posarà a disposició del servei d’atenció integral (SAI) a la diversitat afectivosexual i de gènere per situar-hi l’Espai LGTBI Girona.

Tot i la unanimitat del vot favorable del consistori, l’oposició va criticar el retard que s’havia acumulat. “Estem preocupats i decebuts perquè aquest local, fruit d’un acord amb el PSC, havia d’estar en funcionament a l’octubre”, va dir Juan Antonio Balbín, del PSC. “Com és que es presenta ara per urgència si fa mesos que sabíem que s’havia de fer?”, va preguntar també Cristina Andreu, de Guanyem. “Els expedients són complicats, tenim el projecte tancat i només falta posar a licitació les obres”, va respondre Planas.
 

Y TAMBIÉN…
Girona està a punt de licitar les obres per habilitar el futur Espai LGTBI.

Els socialistes critiquen el retard en el local, que havia d’entrar en funcionament aquest octubre.
Judith Viladomat Puiggròs | Diari de Girona, 2021-11-09
https://www.diaridegirona.cat/girona/2021/11/09/girona-punt-licitar-les-obres-59315851.html  

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.